1 099 | Kč |
Hydrolyzed Collagen 1000gKloubní výživa, gelatina, glucosamin, chondroitin |
||||||||||||
|
||||||||||||
ukázat dárky
Dárky a počet kusů si následně vyberete až po vložení produktu do košíku.
Přehled volitelných dárků: v hodnotě 169 Kč koupíte za 109 Kč
v hodnotě 289 Kč koupíte za 229 Kč
v hodnotě 149 Kč koupíte za 109 Kč
v hodnotě 399 Kč koupíte za 299 Kč
v hodnotě 169 Kč koupíte za 109 Kč
v hodnotě 69 Kč ZDARMA
v hodnotě 35 Kč ZDARMA
v hodnotě 39 Kč ZDARMA
v hodnotě 39 Kč ZDARMA
v hodnotě 65 Kč ZDARMA
v hodnotě 599 Kč koupíte za 459 Kč
|
||||||||||||
Chci ještě lepší cenu
|
Další informace k produktu Hydrolyzed Collagen 1000g
Kolagen, nejběžněji se vyskytující protein v našem těle, tvoří až 30% všech proteinů. Nachází se v kostech, kloubech, pokožce, svalech a vlasech. Prostřednictvím hydrolyzačního procesu se velké molekuly kolagenu rozkládají na menší kolagenové peptidy, což zvyšuje jeho biologickou dostupnost. Nejkvalitnější hydrolyzovaný vepřový kolagen Nero na českém trhu bez přídavku aditiv, příchutí, sacharidů a tuků. Jedná se o 100% kolagen.
Charakteristika:
Hydrolyzovaný vepřový kolagen je zdrojem předštěpených proteinů enzymovou hydrolýzou. Jedná se o vysoce koncentrovaný zdroj živočišných proteinů. Obsahuje aminokyseliny, které jsou důležité pro novotvorbu a regeneraci pojivových tkání. Typické pro tento zdroj proteinů je dobrá využitelnost a jedinečné zastoupení esenciálních i neesenciálních aminokyselin, neobsahuje sacharidy a tuky.
Proč používat?
Hydrolyzovaný vepřový kolagen je forma kolagenu, která byla zpracována tak, aby měla nižší molekulovou hmotnost a byla lépe stravitelná a vstřebatelná tělem. Existuje několik důvodů, proč lidé používají hydrolyzovaný vepřový kolagen:
Podpora zdraví kůže:
Kolagen je klíčovým proteinem pro zdraví kůže. Hydrolyzovaný vepřový kolagen může pomoci zlepšit elasticitu a hydrataci kůže, což může snížit vrásky a jiné stárnutí související problémy s pletí.
Posílení vlasů a nehtů:
Kolagen je také důležitý pro zdraví vlasů a nehtů. Pravidelná konzumace hydrolyzovaného kolagenu může pomoci zvýšit sílu vlasů a nehtů a snížit jejich křehkost.
Podpora kloubů:
Kolagen je klíčový pro zdraví kloubů, protože tvoří část kloubní chrupavky. Hydrolyzovaný vepřový kolagen může pomoci snížit bolest a zánět kloubů a podporovat jejich pohyblivost.
Zdravá trávicí soustava:
Hydrolyzovaný kolagen může pomoci podpořit zdraví trávicí soustavy tím, že pomáhá obnovovat střevní sliznici a podporuje trávicí procesy.
Podpora svalů:
Kolagen je důležitým proteinem pro svalovou tkáň. Hydrolyzovaný kolagen může pomoci podpořit růst a opravu svalů.
Zlepšení celkového zdraví:
Hydrolyzovaný kolagen může také přinést další výhody, jako je podpora zdravého metabolismu, imunitního systému a dokonce i lepší spánek.
Je však důležité si uvědomit, že účinnost hydrolyzovaného vepřového kolagenu může být individuální a může se lišit u různých lidí. Před zahájením jakéhokoli doplňkového režimu se vždy poraďte a zvažte své konkrétní zdravotní potřeby a cíle.
SLOŽENÍ
Hydrolyzed Collagen 1000g
obsahuje: Enzymově hydrolyzovaný vepřový kolagen
DÁVKOVÁNÍ
Hydrolyzed Collagen 1000g
Doporučená denní dávka u dospělého člověka je 10 g. Denní dávku je vhodné rozdělit na dvě až tři dílčí dávky a přijímat je během dne.
ve 100 g | v 1 dávce 10 g | ||
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 1380 kJ (16%*) | 138 kJ (2%*) | |
Bílkoviny - proteiny | 96 g (192%*) | 9,6 g (19%*) |
Průměrné nutriční informace Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. |
Sůl | 0,4 g (7%*) | 0,04 |
Počet dávek v balení | 100 |
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení. |
---|---|---|
Celková hmotnost včetně obalu | 1050 g |
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu. |
Hromadné balení | 24 ks |
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu) |
Sazba DPH | 12 % | |
Adresa výrobce: WBFC s.r.o., Družby 9, 312 00 Plzeň, Česká republika |
||
Uvádí na trh: WBFC s.r.o., Družby 9, 312 00 Plzeň, Česká republika |
Hydrolyzed Collagen 1000g | 69,90 Kč / 100 g |
---|
od 589 | Kč |
899 | Kč |
355 | Kč |
831 | Kč |
735 | Kč |
Ke zboží Hydrolyzed Collagen 1000g nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.
Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce