1 099 | Kč |
Kolagenový drink vlasy,nehty,pleť 10.8gKloubní výživa, gelatina, glucosamin, chondroitin |
|||||||||||
|
|||||||||||
|
Další informace k produktu Kolagenový drink vlasy,nehty,pleť 10.8g
- jeden z nejsilnějších kolagenových drinků na trhu obsahující 11 aktivních látek
- 8 000 mg 100% bioaktivního hydrolyzovaného kolagenu v každé denní dávce
- obohacen o kyselinu hyaluronovou a vitamín C
- rychlé a viditelné omlazující výsledky
- eliminuje vznik vrásek na minimum
- přispívá k pevnější, pružnější a dokonale hydratované pokožce
- přispívá k udržení normálního stavu nehtů, vlasů a kůže
- dodává vlasům, nehtům a pokožce důležité vitaminy, živiny a minerály
- posiluje imunitu a přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem
- mix třech neodolatelných příchutí v jediném balení
Připijte si na zdraví a krásu svých vlasů, nehtů a pleti prémiovým kolagenovým drinkem, který díky svému exkluzivnímu složení patří na trhu k nejsilnějším doplňkům stravy svého druhu!
Proč dělat kompromisy, když si můžete dopřát tu nejlepší možnou péči? VENIRA PREMIUM kolagenový drink pro vlasy, nehty a pleť je chutný nápoj obsahující 8 000 mg bioaktivního hydrolyzovaného kolagenu, kyselinu hyaluronovou, vitamin C a dalších osm aktivních látek v každé denní dávce.
Pro koho je kolagenový drink vhodný?
Náš kolagenový drink prémiové kvality je vhodný jak pro ženy, tak pro muže zhruba od 25 let, kdy v těle začíná produkce kolagenu přirozeně klesat a od 40 let je již úplně zastavena!
Díky svému šetrnému složení je vhodný i pro ženy v období těhotenství a kojení – v takovém případě doporučujeme užívání nejprve konzultovat s vaším ošetřujícím lékařem. Nemusíte se ale bát, drink je přírodní a konzultaci doporučujeme primárně kvůli možným individualitám každé z maminek.
Tento doplněk stravy doporučujeme každému, kdo:
- upřednostňuje kolagen v hydrolyzované podobě, tedy částečně rozštěpené formě, která má lepší a rychlejší vstřebatelnost;
- chce soustavně pracovat na zlepšení celkového stavu svých vlasů, nehtů a pokožky;
- hledá účinné řešení pro své lámavé nehty, slabé a vypadávající vlasy a drobné nedokonalosti pleti.
Jaké problémy řeší?
Po drinku s lahodnou příchutí, minimem kalorií, zato s maximem aktivních látek, sáhněte, pokud máte:
- slabé nehty se sklony k lámání a třepení;
- řídké a pomalu rostoucí vlasy;
- příliš jemné a lámavé vlasy;
- hluboké vrásky na pleti;
- dehydratovanou pokožku;
- oslabenou kožní bariéru;
- drobné nedokonalosti na pleti;
- oslabený imunitní systém.
Jaký bude výsledný efekt při pravidelném užívání?
Pravidelné užívání prémiového kolagenového drinku příznivě podporuje stav pleti, vlasů i nehtů.
Aktivní složky obsažené v každé denní dávce eliminují vznik vrásek a přispívají k hydrataci pokožky a její pružnosti a pevnosti. Rovněž pečují o poškozené vlasy a podporují růst vlasového vlákna. Kromě toho se dočkáte kvalitních nehtů, které budou viditelně pevnější, a tedy se nebudou tolik lámat a třepit.
Každá dávka obsahuje směs pečlivě vybraných vitaminů a minerálů, které společně podporují imunitní systém a snižují míru únavy a vyčerpání.
Jaký druh kolagenu drink obsahuje?
V našich kolagenových drincích je obsažen vepřový kolagen, jelikož se nejvíce podobá bílkovině v lidském organismu a právě jeho účinek je velmi rychle viditelný na vlasech, nehtech i pleti! Jak to funguje? Kolagen naši pokožku podporuje prostřednictvím zasíťování a zpevňuje převislá vlákna na obličeji.
A proč zrovna hydrolyzovaný kolagen?
Hydrolyzovaný kolagen (neboli kolagenní peptidy), je kolagen v částečně rozštěpené formě, kdy prostřednictvím hydrolýzy dochází ke zkrácení molekulových řetězců. To znamená, že je dobře rozpustný ve vodě a do našeho organismu se lépe vstřebává. Naše tělo si s ním poradí mnohem snadněji a maximálně využije veškeré obsažené účinné látky k regeneraci pojivových tkání. Můžeme jej tak označit za nejefektivnější formu kolagenu.
Jaké aktivní látky obsahuje?
Kolagen – ve vodě rozpustná bílkovina přispívající k revitalizaci pokožky, vlasů a nehtů. Hydrolyzovaný kolagen je navíc snadno rozpustný ve vodě, a tak se lehce vstřebává do organismu. Podporuje pevnost a pružnost pokožky, zmírňuje vypadávání vlasů a podporuje jejich růst a eliminuje třepení a lámání nehtů.
MSM – organická síra přirozeně se vyskytující v těle zelených rostlin, živočichů a lidí. Jedná se o prášek téměř bez chuti, zápachu a barvy, který je klíčový pro udržení správného fungování bílkovin, zdraví kloubních a kožních pojivových tkání, svalů, vlasů a nehtů.
Kyselina hyaluronová – je přirozená součást mezibuněčné hmoty a najdeme ji téměř ve všech tkáních, kde plní funkci hydratační složky. Její funkcí je, že vyplňuje prostor mezi kolagenovými vlákny čímž přispívá k udržení normálního stavu kůže a přezdívá se jí také elixír mládí. Je schopná navázat na sebe až 1 000× více vody, než sama váží, a tak pomáhá hydratovat pokožku a udržovat ji optimálně pružnou a pevnou.
Zinek – je nezbytný stopový prvek a antioxidant chránící buňky před nežádoucími vnějšími vlivy. Přispívá k udržení normálního stavu nehtů, vlasů a pokožky – pomáhá snižovat produkci kožního mazu a eliminovat akné.
Selen – důležitý stopový prvek podílející se na udržení normálního stavu nehtů, který zároveň chrání buňky před oxidativním stresem. Zároveň pomáhá vyhlazovat pleť, čímž minimalizuje vznik vrásek a podporuje její elasticitu. Navíc krásně podporuje posílení vlasů a eliminuje jejich lámání.
Kyselina listová – vitamin B9 je klíčový z hlediska obnovy DNA a je důležitá pro tvorbu aminokyselin. Eliminuje nadměrné vypadávání vlasů a jejich ztenčování.
Kyselina askorbová – neboli vitamin C pomáhá se vstřebáváním i produkcí kolagenu v těle, čímž přispívá právě k posílení ochranné kožní bariéry. Zároveň přispívá k posílení imunity i ochraně buněk před oxidativním stresem a pomáhá snižovat míru únavy a vyčerpání.
D-Biotin – vitamin B7 podporuje tvorbu keratinu, tedy hlavního proteinu, který dodává vlasům pevnost a pružnost. Kromě toho pomáhá udržet normální stav vlasů a kůže.
Vitamin B2 – riboflavin přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Zároveň se podílí na udržení optimálního stavu pokožky a zraku.
Vitamin B3 – niacin pomáhá udržet normální stav pokožky. Přispívá k zachování obvyklé činnosti nervové soustavy a ke snížení míry únavy a vyčerpání.
Vitamin B6 – podílí se na tvorbě nových buněk a zároveň okysličuje pokožku. Zamezuje nadměrnému vypadání vlasů a podporuje jejich optimální růst.
Jak se tento PREMIUM kolagenový drink užívá?
Nasypte dvě odměrky do prázdné sklenice, zalijte 200 - 500 ml chladné vody, důkladně promíchejte a vyčkejte alespoň 1 minutu.
Drink obsahuje celkem 30 dávek, což je kúra na 30 dní.
Jeho složení je přírodní, a tak není případně potřeba dělat mezi jednotlivými baleními pauzu a můžete klidně navázat z jednoho balení na druhé.
Venira drink je možné užívat také v období těhotenství a kojení. Je však naší povinností, abychom vám v tomto citlivém období doporučili předchozí konzultaci s vašim ošetřujícím lékařem kvůli možným individualitám každé z maminek.
SLOŽENÍ
Kolagenový drink vlasy,nehty,pleť 10.8g
obsahuje: Hydrolyzovaný kolagen, regulátor kyselosti: (kyselina citrónová), regulátor kyselosti: (hydrogenuhličitan sodný), přírodní aroma, methyl sulfonylmethan (MSM), extrakt z červené řepy (přírodní červené barvivo), L-Askorbová kyselina, hyaluronát sodný, náhradní sladidlo: (steviol-glykosidy rebaudiosid A 98%), nikotinamid, citrát zinečnatý dihydrát, pyridoxin hydrochlorid, riboflavin, seleničitan sodný, kyselina listová, D-Biotin.
DÁVKOVÁNÍ
Kolagenový drink vlasy,nehty,pleť 10.8g
Užijte jeden sáček kdykoliv během dne
UPOZORNĚNÍ
Výrobek není určen pro děti do 3 let. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Přípravek není určen jako náhrada pestré a vyvážené stravy. Skladujte při teplotě 10-25 °C. Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Spotřebujte do data uvedeného na obalu. Ukládejte mimo dosah dětí.
ČERNÝ RYBÍZ | ve 100 g | v 1 dávce 10,8 g | |
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 1326 kJ (16%*) | 136,31 kJ (2%*) | |
Energetická hodnota | 317 kCal (16%*) | 32,59 kCal (2%*) | |
Bílkoviny - proteiny | 74,18 g (148%*) | 7,63 g (15%*) |
Průměrné nutriční informace Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. |
Sacharidy - uhlohydráty | 3,17 g (1%*) | 0,33 |
Průměrné nutriční informace Sacharidy - uhlohydráty Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy. |
z toho cukry | 0,44 | 0,05 |
Průměrné nutriční informace z toho cukry Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené. |
Tuky | 0,04 |
Průměrné nutriční informace Tuky Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)... Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku. Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků. Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků. |
|
Sůl | 0,61 g (10%*) | 0,06 |
ČERNÝ RYBÍZ | ve 100 g | v 1 dávce 10,8 g | |
---|---|---|---|
Vitamín B2 - riboflavin | 1,4 mg |
Vitamíny a minerály Vitamín B2 - riboflavin Riboflavin je důležitý pro dobrý stav kůže, očí, funkce srdce a dalších orgánů. Jelikož má významný vliv na metabolismus cukrů, tuků a aminokyselin, ovlivňuje celkovou energetickou přeměnu v organismu. Vitamin B2 neboli riboflavin patří do skupiny vitaminů rozpustných ve vodě. Je součástí řady enzymových systémů, podílí se téměř na všech oxidoredukčních procesech, které probíhají v buňkách. Používá se v kombinaci s jinými vitaminy skupiny B při nedostatku těchto vitaminů v těle, tj. v období jeho zvýšené spotřeby - růstu, puberty, zvýšené fyzické námaze, při rekonvalescenci, únavě, celkovém vyčerpání, při jednostranné dlouhotrvající nepřiměřené stravě, u pacientů s rychlým úbytkem na tělesné váze. Léčebně se používá také u zánětu jazyka, u kožního onemocnění charakteristického výtokem mazu, u rozsáhlých popálenin, u dlouhotrvajících horečnatých stavů, při zánětech ústních koutků a při rekonvalescenci po zánětlivých chorobách. Nepodáváme při stavech přecitlivělosti na riboflavin. Při použití vyšších dávek tohoto vitaminu může dojít ke svědění a k výskytu kvalitativně změněné citlivosti jedince, popř. ke žlutému zabarvení moče, které je způsobeno vylučováním nevyužitého vitaminu B2. Denní potřeba riboflavinu u člověka je 1,5-1,8 mg, vyšší potřeba je v období těhotenství, kojení a období růstu. Doporučovaná denní dávka při hypovitaminozách je 10-30 mg riboflavinu perorálně. Dětem od tří do 12 let denní dávka pouze do 10 mg. Dětem mladším 3 let by neměla být tato účinná látka aplikována. Dávkování bývá převážně individuální, konzultovat s lékařem! Zvýšené požadavky všech vitaminů jsou v období těhotenství a při kojení. O vhodnosti užívání směsí vitaminů je třeba se poradit s lékařem.Hlavními zdroji riboflavinu je pivovarské a pekařské droždí, mléko, vejce, kakao, tvaroh, vepřové, hovězí a telecí maso, ořechy, brambory, ryby. |
|
Vitamín B3 - niacin | 16 mg |
Vitamíny a minerály Vitamín B3 - niacin Niacin je nutný pro uvolňování energie z potravy. Kyselina nikotinová může být používána ke snižování hladiny cholesterolu v krvi. Niacin někdy nazývaný nikotinamid, bez něj v podstatě nemůže vůbec pracovat mozek. Napomáhá při likvidaci některých složek cholesterolu a tuků v těle. Denní doporučená dávka je 16 mg. Množství pro dospělé se toleruje maximálně do 35 mg/den. Větší množství potřebují těhotné a kojící ženy, a např. lidé s onemocněním ledvin. Při pití alkoholu a požívání většího množství sladkostí potřeba roste.Pozor na předávkování!!!Příznakem pak může být zarudlá kůže, pocity horka, zvýšení aktivity krve. Lehký nedostatek niacinu se projevuje mnoha nespecifickými symptomy, např.: nespavost, ztráta chuti k jídlu, váhový úbytek, bolestivost jazyka a sliznice ústní dutiny, bolesti břicha, atd. Zdroji niacinu jsou opět pivní droždí, játra, tuňák, sardinky, krocan, semena slunečnice, fazole a hrachu. Funkce: - je součástí důležitých koenzymů v metabolismu sacharidů, mastných kyselin a aminokyselin (NAD a NADP) - udržuje normální tělesný růst a přiměřenou zásobu energie - podporuje syntézu žlucových solí, nutných pro trávení tuku a vstrebávání živin rozpustných v tucích (vitaminy A, D, E a K) - reguluje syntézu hormonu (tyroxin, inzulin, rustový hormon) - působí hlavne v játrech, kuži, strevech a kostní dřeni podporuje metabolismus tuků a přispívá k útlumu tvorby cholesterolu a triglyceridů Příznaky nedostatků: - pelagra (kožní záněty, průjem, postižení sliznic, depresivní psychóza, demence) - vyčerpání - mírné kožní vyrážky - průjem, podráždění - bolest hlavy, příznaky imitující úžeh - ztráta chuti k jídlu, poruchy spánku |
|
Vitamín B6 - pyridoxin | 1,4 mg |
Vitamíny a minerály Vitamín B6 - pyridoxin Větší množství vitamínu potřebují lidé, kteří mají velký přísun bílkovin (profesionální sportovci), ženy, které berou hormonální antikoncepci. Svalová fosforylasa váže 70-80% celkového množství vitamínu B6 v lidském těle. Vitamin B6, pyridoxin, se skládá ze tří forem - pyridoxinu, pyridoxalu a pyridoxaminu. Patří do skupiny ve vodě rozpustných vitaminů B a je nesmírně důležitý jako koenzym pro řadu metabolických (dekarboxylačních a transaminačních) přeměn v těle. Používá se jako prevence nedostatku vitaminu z potravy, při zvýšené potřebě vitaminu u těhotných a kojících žen, pak k léčbě sníženého množství pyridoxinu v těle, což se projevuje především zvýšenou nervosvalovou dráždivostí vedoucí u dětí až ke křečem, mazotokovými změnami kůže, záněty sliznice dutiny ústní. Účinná je jeho aplikace také při chudokrevnosti a při nervových obtížích. Jako doplňková látka se používá také při toxických projevech ozáření a při dlouhodobé terapii perorálními antikoncepčními přípravky, penicilaminem, isoniazidem a hydralazinem. Nepodáváme při přecitlivělosti na pyridoxin. Profylaktické podávání pyridoxinu se pohybuje do 5 mg denně, tato dávka je však snížena při použití směsi s jinými vitaminy a minerálními solemi do O,5-2 mg. Terapeutické dávkování bývá individuální. Obvyklá terapeutická perorální dávka 20 - 40 mg denně, u některých typů anémií se může dávka zvýšit až na 500 mg pyridoxinu/den. Při výskytu neobvyklých reakcí se poraďte s lékařem! Dávky v období těhotenství a při kojení také konzultovat s lékařem! Tak jako u ostatních vitamínů skupiny B, je důležitým zdrojem pyridoxinu droždí, brambory, fazole, vepřové maso, vejce, banán, zelí, mrkev, ořechy, kuřata a ryby. Příznaky nedostatku mohou být nervové poruchy, anémie (chudokrevnost), ztráta vlasů, porucha imunitního systému, růstu, svalů. Pozor rizikové skupiny!!! - cukrovka (diabetes mellitus) - kuřáci - nedostatek hořčíku - příjem B6 je většinou provázen nedostatkem i ostatních B vitaminů, ve věkové skupině 19 až 35 let a u osob zneužívajících alkohol - více vitaminu B6 je třeba při zvýšeném příjmu bílkovin (20 mg/g bílkoviny) a tuků ve stravě, v těhotenství, při kojení, chronické dialýze, v případě poruchy vstřebávání živin (malabsorpce), při chronickém užívání léků (např. antikoncepčních tabletek, izoniazidu, D-penicilaminu, kortizonu), při nespavosti a podrážděnosti. |
|
Vitamín C | 80 mg |
Vitamíny a minerály Vitamín C Významný antioxidant. Zlepšuje odolnost organismus proti infekcím a nepříznivým zevním vlivům. Vitamin C neboli kyselina askorbová je látka lehce ve vodě rozpustná. Je důležitou antioxidační látkou pro lidské tělo a je součástí řady dějů při výměně látkové v organismu. Má význam při syntéze kolagenu v pojivové tkáni, při přeměně některých aminokyselin v játrech, při syntéze steroidů v nadledvinkách, ve stimulaci dějů, které probíhají v mozku a při skladování železa v těle. Člověk si nedovede kyselinu askorbovou v těle vytvořit, je závislý na jejím příjmu potravou. Používá se k profylaxi s cílem udržet si správnou hladinu tohoto vitaminu v těle nebo při léčbě hypovitaminózy, tj. nedostatku tohoto vitaminu zejména u dětí, starších osob, kuřáků a alkoholiků. Při hypovitaminóze dochází k poškození krevních kapilár na místě buněčné výstelky, k poškození zubního lůžka, krvácení dásní, špatné hojivosti ran nebo se nedostatek vitaminu C projevuje únavností, slabostí, bolestmi v kostech, povadlou kůží. Kyselina askorbová se podává její při zvýšené spotřebě v těle, jako jsou např. virová onemocnění, stres, chlad a těžká práce. Vitaminu C se užívá také v období po nemoci, operaci a v těhotenství. Používá se také jako doplňkové léčivo při otravách některými dusíkatými barvivy. Nepodáváme při přecitlivělost na vitamin C, při výskytu ledvinných kamenů, při podávání sulfonamidů je nezbytné poradit se s lékařem! Pozor na příjem vysokých dávek vitaminu C nad 1- 2 g denně může vést k dráždění sliznice žaludku a jícnu, provázené někdy průjmy, bolestmi hlavy, slabostí, nespavosí, dále ke zvýšenému okyselení moče a ke tvorbě ledvinných oxalátových kaménků, k úbytku vitaminu B12 v těle a ke zvýšení hladiny cholesterolu. U alergiků se ojediněle může objevit kopřivka.Doporučená denní perorální dávka je okolo 50 mg (25-75 mg) denně pro dospělé a dětí nad 10 let. Dětem vevěku 3-10 let se doporučuje dávka poloviční. Potřeba vitaminu C se však značně zvyšuje při infekčních nemocech. Terapeutické dávky jsou vyšší v rozmezí 100-1000 mg denně. Dávku vitaminu C v průběhu těhotenství a období kojení konzultujte slékařem! Při podání vyšších dávek se vitamin C v těle nehromadí, jeho přebytek se vyloučí močí. Nejvýznamnějším zdrojem vitamínu C jsou u nás šípky, nať petržele, černý rybíz, jahody, kapusta, křen, zelí, paprika, pomeranč, citrón. Vitamín C je v těle důležitý především pro: - činnost imunity - metabolismus vápníku - pojivové tkáně, kolagen - stěny cév - zubní dáseň - zpracování tuků - pevnou, hladkou kůži - silné vlasy - zrakovou ostrost - pozitivní náladu - zdravé nervy - koncentrační schopnosti - spánek - překonání stresu |
|
Vitamín B7 - Vitamin H - biotin | 50 mcg |
Vitamíny a minerály Vitamín B7 - Vitamin H - biotin Biotin v našem funguje jako přenašeč tzv. aktivní kyseliny uhličité. Slouží k látkové výměně tuků a bílkovin. Podílí se na metabolismu téměř všech buněk v našem těle. Účastní se při tvorbě mastných kyselin, které jsou součástí stěny každé buňky. Až časem byl zařazen do skupiny vitamínů.Trvalo to přibližně 40 let. Jde o bezbarvý ve vodě rozpustný vitamín který připívá k funkci některých enzymů. Vyskytuje se především v potravinách. Mezi zdroje bohaté na biotin patří játra, ledviny, vaječné žloutky, ale také sojové body, ořechy, špenát, houby čočka, ovoce, cereálie a chléb. Je esenciálním kofaktorem čtyř karboxyláz, které katalyzují důležité procesy v organizmu. Funkce biotinu: - účastní se glukogenogeneze a zásobování meziprodukty v citrátovém cyklu - podílí se na syntéze mastných kyselin - je zapojen do katabolismu leucinu a propionátu |
|
Selen | 55 mcg |
Vitamíny a minerály Selen Selen funguje v organizmu jako antioxidant, který likviduje volné radikály a tím snižuje riziko vzniku rakovinného bujení. Selen je známý svými antioxidačními schopnostmi. Působí přes tzv. selenoproteiny, které mají enzymatickou aktivitu.Většina příjmu selenu pochází ze stravy rostlinného původu. Množství selenu v půdě se však liší v jednotlivých regionech a je určující pro množství selenu v rostlinách. Selen je obsažen i živočišné stravě, kam se dostává v průběhu potravního řetězce.Selen je ceněn zejména pro své silné antioxidační účinky, chrání před volnými radikály, pomáhá při nedostatku bílkovin. Ve velkém množství je životu nebezpečný.Nalezneme ho v celozrnných produktech, obilných klíčcích, rybách, mase (hovězím), chléb. Doporučená dávka pro dospělé je 55 mg/den.Bezpečnost- Akutní otrava může být způsobena 250 mg selenu v jedné dávce nebo 27-31 mg ve více dávkách a může vést k nevolnosti, zvracení, suchosti vlasů, padání vlasů, přecitlivělosti a svědění konečků prstů, únavě, podrážděnosti a „česnekovému dechu“. Horní limit příjmu veškerého selenu denně byl stanoven na 300 mg. Při nedostatku selenu hrozí zesvětlení vlasů, pigmentace kůže. Funkce: - antioxidační účinek kontroluje hladinu volných radikálů, protože ty mohou poškodit buňky a podílet se na vývoji některých chronických nemocí - selen je nezbytný pro normální funkci imunitního systému a štítné žlázy |
|
Zinek | 3 mg |
Vitamíny a minerály Zinek Přítomnost zinku v organizmu je nezbytnou podmínkou pro správné fungování řady enzymatických systémů – nejvýznamnější je patrně inzulínový. Přítomnost zinku v potravě je důležitá nejen v době růstu organizmu. Je důležitý pro růst svalů, buňek a podporuje kvalitu mužského spermatu. Zinek je účinný na ekzémy, padání vlasů, akné, lupénku. Podporuje imunitu a hojení kůže. Kpředávkování zinkem dochází jen vyjímečně, doporučená denní dávka je 15mg. Při nadbytku zinku se projeví nevolnost, kovová pachuť, škrundání v břiše, zvracení. Zdrojem zinku jsou játra, potraviny s vysokým obsahem bílkovin, ryby, sýr, celozrnné výrobky a ústřice. Jen pro zajímvost je možné podotknout, že v lidském těle se nachází 2-3 g. Při nedostateku zinku dochází ke ztátě vlasů, depresím, zvýšené náchylnosti k nemocem, chronické únavě, nechuti kjídlu a porušení hojení kožních defektů. Nesmíme jej podávat při akutním selhání nebo závažném poškození ledvin. Zvýšená potřeba zinku je v těhotenství, při kojení, po pooperačním období, při stresu, velkých sportovních výkonech, onemocnění ledvin a jater. |
|
Vitamin B9 - kyselina listová - folacin | 100 mcg |
ČERNÝ RYBÍZ | ve 100 g | v 1 dávce 10,8 g | |
---|---|---|---|
MSM – methylsulfonylmethan | 925,93 mg | 100 mg |
Ostatní a speciální doplňky MSM – methylsulfonylmethan MSM (Methylsulfonylmethan) tlumí bolestivost a otoky kloubů při osteoartróze. |
Hyaluronát sodný | 462,96 mg | 50 mg | |
Hydrolyzovaný kolagen | 74074,07 mg | 8000 mg |
Celková hmotnost včetně obalu | 20 g |
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu. |
---|---|---|
Hromadné balení | 1 ks |
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu) |
Sazba DPH | 12 % | |
Adresa výrobce: Topadroit a. s. Přemyslovců 1014/45 Ostrava 709 00, Česká republika |
||
Uvádí na trh: Topadroit a. s. Přemyslovců 1014/45 Ostrava 709 00, Česká republika |
černý rybíz | 269,44 Kč / 100 g |
---|
599 | Kč |
939 | Kč |
1 091 | Kč |
465 | Kč |
402 | Kč |
Ke zboží Kolagenový drink vlasy,nehty,pleť 10.8g nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.
Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce