164 | Kč |
Vitargo Pure 2000gSpeciální sacharidové výrobky |
||||||||||||
|
||||||||||||
ukázat dárky
Dárky a počet kusů si následně vyberete až po vložení produktu do košíku.
Přehled volitelných dárků: v hodnotě 678 Kč koupíte za 559 Kč
v hodnotě 290 Kč koupíte za 199 Kč
v hodnotě 280 Kč koupíte za 229 Kč
v hodnotě 145 Kč koupíte za 109 Kč
v hodnotě 387 Kč koupíte za 299 Kč
v hodnotě 581 Kč koupíte za 459 Kč
v hodnotě 542 Kč koupíte za 439 Kč
v hodnotě 266 Kč koupíte za 229 Kč
v hodnotě 164 Kč koupíte za 119 Kč
v hodnotě 290 Kč koupíte za 229 Kč
|
||||||||||||
Chci ještě lepší cenu
|
Další informace k produktu Vitargo Pure 2000g
Vitargo® Pure je sacharidový nápoj bez přídavku umělých sladidel pro suplementaci před nebo během výkonu. Lze ho konzumovat až 3350 kJ/800 kcal během hodiny podle intenzity tréninku. Vitargo® Pure je zcela bez přídavku sladidel nebo aromat, lze jej dochutit na příklad Stevia kapkami.
Můžete jej užít i po tréninku v kombinaci s vaším oblíbeným proteinem nebo v období 2-3 dnů před závodem pro doplnění tělesných zásob glykogenu.
Vitargo je unikátní, patentovaný vysokomolekulární sacharid s nulovým obsahem cukru, vyrobený ve Švédsku. Speciální struktura Vitarga v kombinaci s optimální osmolalitou je garancí lehké stravitelnosti a maximální využitelnosti. Originální produkty Vitargo od přímého výrobce jsou garancí jasného původu a nejvyšší kvality.
CO JE VITARGO®
THE BEST IN THE WORLD – Vitargo je revoluční, lehce stravitelný zdroj energie využívaný nejen olympijskými a elitními atlety, ale také miliony sportovců na všech kontinentech.
MADE IN SWEDEN = GMO free patentovaná forma komplexních sacharidů (speciální frakce amylopektinu) s unikátními vlastnostmi. Ideální molekulární struktura, která je téměř identická s molekulární strukturou svalového glykogenu (tím se odlišuje od standardních forem maltodextrinů, cyklických dextrinů s rozvětveným řetězcem atd.).
SUGAR FREE = Vitargo neobsahuje aditivum jednoduchých cukrů, neobsahuje stopy lepku a je 100% kosher.
DÁVKOVÁNÍ
Vitargo Pure 2000g PŘED, BĚHEM i PO VÝKONU = Vitargo nezatěžuje žaludek a vstřebává se cca do deseti minut.
Vitargo je klinicky testováno s následujícími výsledky: Vitargo zvyšuje hladinu glykogenu o 70% rychleji a o 77% více než standardní sacharidové kombinace a 2,3x prochází rychleji žaludkem a to bez zažívacích problémů. Více zde: https://www.vitargo.com/clinical-studies-intl/
Vitargo je vhodným transportním médiem pro další účinné látky jako jsou volné aminokyseliny, kreatin, arginin a další, jejichž účinek výrazně znásobuje.
100% ORIGINAL = originální Vitargo přímo od výrobce je garancí jasného původu a kvality, žádné mezičlánky. Originální Vitargo je navíc ve všech vyšších gramážích baleno do speciálních ochranných sáčků po 1kg (2 kg balení tak obsahuje 2 sáčky, 5 kg pět sáčků atd.).
Proč Vitargo®?
Volba produktu z řady Vitargo záleží na typu vašeho tréninku. Většina lidí volí díky rychlému vstřebání z žaludku do těla před závodem i po něm základní Vitargo. Pokud se věnujete vytrvalostnímu sportu, bude pro vás nejlepší Vitargo s elektrolyty a to i během výkonu díky rychlému trávení a okamžitému nárůstu energie. Při silovém tréninku se nejvíce osvědčí Vitargo v kombinaci s kreatinem, pro rekonvalescenci po cvičení zase Vitargo v kombinaci s proteinem.
Palivo před výkonem
20-60 minut před výkonem pijte Vitargo. Z žaludku se vstřebá během deseti minut. Je však třeba pamatovat na to, že někteří jedinci se potřebují cítit připravení a plní energie 20 minut před závodem, zatímco jiní už 30-45 minut před výkonem.
Palivo během výkonu
Při výkonu delším než 90 minut se vyplatí doplňovat zdroj energie přibližně každých 45-60 minut. Pokud chcete oddálit moment vyčerpání energie a být takzvaně napřed – tedy doplnit Vitargo ještě před vyčerpáním zásob energie – můžete doplňovat během výkonu po cca 20 minutách.
Palivo po výkonu
Po výkonu užijte Vitargo spolu proteinem co nejdříve (ještě před jídlem) pro doplnění paliva, regeneraci a růst. Jedinci s velmi vysokým příjmem sacharidů a bílkovin si mohou později dát ještě jednu dávku Vitarga s proteinem.
Kdy suplementovat
Před aktivitou
|
Během aktivity
|
Po aktivitě
|
|
|
Naplnění glykogenu
|
Sport drink
|
Regenerace
|
Vitargo® Pure
|
X
|
X
|
X
|
Vitargo® Carboloader
|
X
|
X
|
X
|
Vitargo® + Electrolyte
|
X
|
X
|
|
Vitargo® Post
|
|
|
X
|
Produkce – garance kvality
Špičkově kvalitní 100% přírodní škrob Vitargo je patentovanou formou komplexních sacharidů (speciální frakce amylopektinu) s unikátními vlastnostmi. Má ideální molekulární strukturu, která je téměř identická s molekulární strukturou svalového glykogenu (tím se odlišuje od standardních forem maltodextrinů, cyklických dextrinů s rozvětveným řetězcem atd.).
Patentovaný škrob Vitargo pochází ze speciálně vybraných a striktně non-GMO farem na jihovýchodě Švédska. Ty jsou vlastněny přímo farmáři, nikoli korporacemi. Produkce probíhá pod dohledem počítačů a je neustále kontrolována, aby byla zajištěna nejvyšší možná kvalita.
Prášek Vitargo je vyráběn v rámci uzavřeného systému. To znamená, že z produkce jde přímo do balení. Továrna zpracovávající Vitargo také produkuje pouze škrob. Neexistuje tedy žádné riziko kontaminace. Každá vyprodukovaná šarže je mimo to testována v akreditované laboratoři.
Kvalita a certifikace
- Zakázané látky – všechny produkty mají laboratorní certifikaci na absenci zakázaných substancí.
- Garance kvality – Certifikace dle HACCP zaručuje bezpečnost vyráběných potravin a prevenci distribuce nebezpečných produktů. Systém HACCP je součástí standardu BRC.
Továrna má také IPM systém (Integrated Pest Management) a neustále udržuje pracovní prostředí bez škůdců za pomoci preventivních opatření a absolutně minimálního užití pesticidů. Trvalá práce se systémem IPM vyřazuje riziko hygienických problémů.
- Produkce a zpracování – kontrola kvality výroby je zajištěna díky těmto certifikacím (továrna Lyckeby Starch AB):
- ISO 9001, od roku 1991
- ISO 14001, od roku 1998
- ISO 50001, od roku 2006
- Non-GMO, od roku 2013
- FSSC 22000
- Halal, Kosher
- Certifikát National Veterinary Institute, SVA, since 2005
Doplněk stravy. Určeno pro zvláštní výživu - vhodné pro sportovce.
SLOŽENÍ
Vitargo Pure 2000g
obsahuje: Škrob - patentovaná forma Vitargo®
DÁVKOVÁNÍ
Vitargo Pure 2000g
Rozpusťte 72 g (1 porce = cca 2,5 odměrky) v 600 ml vody. Postup: Rozpouštějte 72 g ve 200 ml vody 30 s, po rozpuštění doplňte do konečného objemu (500 - 600 ml).
Návod k použití: pijte jako sportovní nápoj před nebo během intenzivního tréninku či závodu, nebo jako přípravu před závodem: 1-2 porce denně dva až tři dny před závodem. V průběhu jedné hodiny konzumujte maximálně množství odpovídající energetické hodnotě 3350 kJ/ 800 kcal v závislosti na intenzitě a délce trvání tréninku (závodu).
VITARGO PODROBNÉ DÁVKOVÁNÍ
Vitargo Pure 2000g
1/ Kulturistika, kalistenika a silové sporty
ENERGIE PŘED VÝKONEM
V případě nadměrné zátěže během dne, velkého pracovního vytížení atd., je vhodné zařadit před výkonem lehce stravitelnou energii. Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo Pure, nebo Vitargo Carboloader v 500 - 600 ml vody a popíjejte 30 – 45 minut před zahájením tréninku.
REGENERACE PO VÝKONU
Bezprostředně po tréninku, dříve než jdete do sprchy, dávkujte Vitargo Post (100 g) - rozmixujte v 600 ml vody. Urychlíte tak významně regeneraci. V případě, že nechcete používat umělá sladidla, rozmixujte Vitargo Pure (72g) v 500 - 600 ml vody. Nápoj lze obohatit o protein, např. MyoTec Undenatured WPI (25g).
2/ Kolektivní a míčové sporty (fotbal, hokej, házená, basketbal, volejbal, tenis..)
VYTVOŘENÍ ENERGETICKÝCH ZÁSOB PŘED ZÁPASEM / VÝKONEM
jeden den před zápasem: Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo Pure, nebo Vitargo Carboloader v 500 - 600 ml vody. Vypijte celkem dvě dávky během dne mezi jídly.
v den zápasu: Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo Pure, nebo Vitargo Carboloader v 500 - 600 ml vody a popíjejte 30 – 45 minut před zahájením zápasu.
ENERGIE BĚHEM ZÁPASU / VÝKONU
Rozmixujte Vitargo +Electrolyte (72g) v 500 – 600 ml vody. V případě, že nechcete používat umělá sladidla, rozmixujte Vitargo Pure (72g) v 500 – 600 ml vody a přidejte 1 až 2 tablety High5 Zero Neutral. Tyto instrukce jsou pro okolní teplotu 20 až 30 stupňů Celsia, je-li teplota vyšší přidejte 100 ml vody k uvedené hodnotě, je-li teplota pod 20 stupňů, uberte 100 ml vody.
REGENERACE PO ZÁPASE / VÝKONU
Bezprostředně po zápase, dříve než jdete do sprchy, dávkujte Vitargo Post (100 g) - rozmixujte v 600 ml vody. Urychlíte tak významně regeneraci. V případě, že nechcete používat umělá sladidla, rozmixujte Vitargo Pure (72g) a MyoTec Undenatured WPI (25g) v 600 ml vody.
3/ Vytrvalostní disciplíny (cyklistika, běh, triatlon, maraton..)
VYTVOŘENÍ ENERGETICKÝCH ZÁSOB PŘED ZÁVODEM
dva dny před závodem: Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo Pure, nebo Vitargo Carboloader v 500 - 600 ml vody. Vypijte celkem dvě dávky během dne mezi jídly.
jeden den před závodem: stejný postup
v den závodu: Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo Pure, nebo Vitargo Carboloader v 500 - 600 ml vody a začněte popíjet 30 – 60 minut před zahájením výkonu.
BĚHEM ZÁVODU
Rozmixujte Vitargo +Electrolyte (72g) v 500 – 600 ml vody. V případě, že nechcete používat umělá sladidla, rozmixujte Vitargo Pure (72g) v 500 – 600 ml vody a přidejte 1 až 2 tablety High5 Zero Neutral. Tyto instrukce jsou pro okolní teplotu 20 až 30 stupňů Celsia, je-li teplota vyšší přidejte 100 ml vody k uvedené hodnotě, je-li teplota pod 20 stupňů, uberte 100 ml vody. Vitargo může být konzumováno v množství 3.350 kJ/ 800 kcal za hodinu, a to v závislosti na délce a intenzitě výkonu.
REGENERACE PO UKONČENÍ ZÁVODU
Bezprostředně po zápase, dříve než jdete do sprchy, dávkujte Vitargo Post (100 g) - rozmixujte v 600 ml vody. Urychlíte tak významně regeneraci. V případě, že nechcete používat umělá sladidla, rozmixujte Vitargo Pure (72g) a MyoTec Undenatured WPI (25g) v 600 ml vody.
Produkty Vitargo® lze zakoupit ve dvou variantách:
Bez obsahu umělých sladidel – Vitargo Pure, nebo Vitargo Pure + Stevia kapky
S obsahem umělých sladidel* – Vitargo Carboloader, Vitargo Electrolyte, Vitargo Post
*Umělá sladidla (syntetická sladidla): jsou uměle vytvořené chemické deriváty s nulovým obsahem kalorií (sukralóza, aspartam, acesulfam-k, sacharin). Společným jmenovatelem umělých sladidel je fakt, že jsou svou skladbou v rámci lidského těla a životního prostředí nepřirozená. Všechna výše uvedená umělá sladidla jsou v EU legalizována. Jednotlivé země se následně liší v preferenci konkrétních forem. Severské země obvykle upřednostňují kombinace více typů sladidel v malých dávkách, jako je např. aspartam + acesulfam-k, a naopak např. postoj k sukralóze je velmi rezervovaný, protože není stále prokázáno, že se rozkládá v životním prostředí a navíc je na trhu velmi krátkou dobu. V rámci východní evropy je naopak sukralóza preferována atd.
Návod k použití: popíjejte jako sportovní nápoj během tréninku, 1 porci během 1 hodiny.
Upozornění: Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není náhrada pestré stravy. Skladujte v chladu a suchu, mimo dosah dětí.
ve 100 g | v 1 dávce 72 g | ||
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 1600 kJ (19%*) | 1152 kJ (14%*) | |
Energetická hodnota | 370 kCal (19%*) | 266,4 kCal (13%*) | |
Bílkoviny - proteiny | 0,1 | 0,07 |
Průměrné nutriční informace Bílkoviny - proteiny Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin. Doporučené formy pro svalový objem: Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda ) Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1 Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání. Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy: Kaseinát vápenatý, micelární kasein Mléčný izolát Sojový izolát Kombinace uvedených složek Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty: - Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny - Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin. Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů. Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ... Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip. |
Sacharidy - uhlohydráty | 91,7 g (35%*) | 66,02 g (25%*) |
Průměrné nutriční informace Sacharidy - uhlohydráty Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy. |
z toho kukuřičný škrob | 91 g | 65,52 g |
Celková hmotnost včetně obalu | 2270 g |
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu. |
---|---|---|
Sazba DPH | 12 % | |
Adresa výrobce: Swecarb AB, Skeppsbron 11, 39231 Klamar, Švédsko |
||
Uvádí na trh: ForActiv.cz, s.r.o., Plotní 75, 602 00, Brno |
Vitargo Pure 2000g | 41,10 Kč / 100 g |
---|
264 | Kč |
1 091 | Kč |
Ke zboží Vitargo Pure 2000g nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.
Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce